Reyneke Cornerstone

Winkelprijs +/- € 24,00

Reyneke Cornerstone
  • Regio: Zuid-Afrika Stellenbosch

  • Druiven: Cabernet Sauvignon, Merlot & Cabernet Franc

  • Jaar: 2016

  • Producent: Johan Reyneke

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudoph Steiner die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden.

Johan Reyneke ziet zijn medewerkers als de hoeksteen (cornetstone) van het bedrijf. De opbrengst van deze wijn wordt dan ook gebruikt om hun kinderen te scholen en verder te ontwikkelen.

Deze klassieke bordeaux-stijl wijn combineert frisheid met een intense concentratie. Een feest voor de smaakpapillen, want in de wijn is van alles te ontdekken. Van cassis tot viooltjes en van tabaksblad tot een fijne mineraliteit (grafiet). Met balans, een frisse zuurgraad en gestructureerde tannines.