Proef ‘t zelf Rood

Wijnen Proef ‘t zelf Rood

In deze proeverij hebben wij 4 mooie wijnen geselecteerd die allen karakteristiek zijn voor het gebied waar ze vandaan komen. De wijnen komen uit verschillende landen waarbij ook de klimatologische verschillen te proeven zijn.

 

Hieronder staan een aantal wijnen die in de verschillende versies Proef ‘t zelf Rood voorkomen.

Chateau de Rieufret, Graves

Rieufret wordt geproduceerd door de familie Dufour. Al sinds 1814 produceert dit familiebedrijf wijnen in de appellaties Barsac en Sauternes vanuit Château Simon. Vandaag de dag is het domein 38 hectaren groot. De wijngaarden zijn te vinden in de appellaties Bordeaux, Graves, Barsac en Sauternes. Op dit moment worden de werkzaamheden van Château Simon uitgevoerd door drie generaties. Onder hen bevinden zich hoog geclassificeerde geologen en oenologen. Château de Rieufret is afkomstig uit het schilderachtige dorpje Saint-Michel-de-Rieufret in de Graves. In het dorp wordt ieder jaar traditiegetrouw het feest van St. Michaël de aartsengel gevierd, waarnaar de wijn is vernoemd.

De appellatie Graves is vernoemd naar de bodem die rijk is aan kiezels. Deze zijn waterdoorlatend en daardoor uitstekend geschikt voor de aanplant van cabernet sauvignon.

Intense geur van bramen en rokerigheid. De cabernet sauvignon in de blend zorgt voor een peperige finale. Veel lengte, structuur en balans.

Serveer de wijn op 16 tot 18˚C bij steak béarnaise. Ook geschikt bij oude brokkelkaas.

Winkelprijs +/- € 12,00

graves rieufret

Land: Frankrijk

Gebied: Bordeaux, Graves

Druif: Cabernet en Merlot

Jaar: 2015

Producent: Château Rieufret

Ostal Cazes, Minervois

Na een zoektocht van een aantal jaren door de Languedoc vonden Château LynchBages-eigenaar Jean-Michel Cazes en zijn zoon Jean-Charles in de Minervois eindelijk een geschikte locatie voor hun nieuw op te zetten project. Aan de voet van de Montagne Noir kochten ze in 2002 een domein van 150 hectare leigrond gemengd met zandsteen en keien waarvan een derde beplant was met druivenstokken en 25 hectare met olijfbomen. Ze zouden nog meer wijngaarden gaan aanplanten om uiteindelijk hun droom te verwezenlijken: het maken van de mooist mogelijke d’Oc wijnen..

Winkelprijs +/- € 10,00

Ostal Cazes

Land: Frankrijk

Gebied: Minervois

Druif: Syrah, Grenache, Mourvedre

Jaar: 2014

Producent: Domaine Ostal Cazes

Barbera d’Asti, Suri

Azienda Agricola Villa Giada ligt in het hart van de wijnstreek Piemonte, in de buurt van Monferrato en Langhe, tussen de heuvels van Asti en Alba. De bijna dertig hectare wijngaarden die het domein telt bevinden zich rond enkele boerderijen. Het op 320 meter boven de zeespiegel gesitueerde Cascina Ceirole in Canelli is met zeven hectare stokken en een rijpingskelder de plek waar het bedrijf eind achttiende eeuw ontstond. Het gerenoveerde en uitgebreide Villa Giada bezit hier in de heuvels een hypermoderne wijnkelder.

Winkelprijs +/- € 10,00

Barbera asti

Land: Italie

Gebied: Piemonte, Asti

Druiven: Barbera

Jaar: 2015

Producent: Villa Giada

Mongravet Syrah

In het zuiden van Frankrijk worden legendarische rode wijnen van lokale druiven gemaakt. De meest geconcentreerde hiervandaan kunnen vaak heel lang rijpen op fles, maar er worden ook fijne, fruitige rode wijnen gemaakt die bedoeld zijn om jong te drinken. De wijnmakers van Montgravet gebruiken alleen het mooiste fruit voor deze monocépage van Syrah. De druiven voor deze wijn komen van de koelste percelen in de Languedoc, in de buurt van Limoux tegen de voet van de Pyreneeën.

Winkelprijs +/- € 8,50

montgravet syrah

Land: Frankrijk

Gebied: Pays d’Oc

Druif:  Syrah

Jaar: 2015

Producent:  Montgravet